top of page
Yazarın fotoğrafıCarnicare

Kedilerde Lizin kullanımı.

Güncelleme tarihi: 24 Ara 2019

CARNICARE LYSINE FORCE

Immune System Booster with DMG


Kedilerdeki üst solunum yolu hastalıklarının %50-75’inin FeHV-1 olduğu bilinmektedir. Yaş, cinsiyet veya ırk ayrımı yapmaksızın her kedi için risk olduğu kesin olan FeHV-1’in, sebep olduğu üst solunum yolu enfeksiyonu başlangıçta yüksek ateş, depresyon, iştahsızlık ve hapşırmayla karakterizedir. Yaklaşık bir hafta sonra nasal akıntılar purulent bir hal alır. İlerleyen dönemlerde rhinotracheitis, rhinitis ve sinüsitis şekillenir. Bağışıklık sistemi çöken kedilerde seconder enfeksiyonların katılımıyla pneumoni tablosunun geliştiği yaygın olarak görülür.


Kedilerde, konjuktivitisin en önemli nedenlerinden biri olan FeHV-1, korneal ülser, stomal keratitis, keratokonjuktivitis siccanın oluşumunda da en önemli etkendir.

FeHV-1 göz yaşı, burun ve salya akıntılarıyla ortama bulaşmaktadır. Kontamine olmuş mama ve su kaplarının ve temizlik alet ekipmanlarının ortak kullanımıda virüsün indirekt yayılmasının nedenidir. Hastalığın yayılmasında en büyük etken hastalığa yakalanmış kediler ile doğrudan temastır. FeHV-1 yayılmasında aerosol etki, bulaşma yolu olarak önemli kabul edilmemektedir. Nedeni ise kedileri olağan solunum havasında enfeksiyon etkenlerinin bulunmamasıdır. Ancak, enfeksiyonla beraber gelişen hapşırıkla ağız ve burundan çıkan damlacıklarla virüs birkaç metre ileriye saçılabilir. Bu damlacıklara maruz kalan kediler enfekte olurlar. Akut fazda olan enfekte kediler ve latent persiste hayvanlar enfeksiyonun yayılmasında en büyük kaynak olarak gösterilebilir.

Neden Carnicare Lysine Force ?


L-lysine tüm Dünya’da, herpes virüs başta olmak üzere viral etkenlerin neden olduğu hastalıklarda, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalığın tedavisinde başarı şansını arttırmak ve nüksleri önlemek için uygulanan tedaviye destek amaçlı yaygın olarak kullanılır. Lysine, özellikle herpes virüsün yaygın olduğu dönemlerde, sağlıklı görünen kedilerin direncini arttırarak enfeksiyondan korunmalarını, dolayısıyla bulaşmanın ve hastalığın yayılmasının önüne geçilmesinde etkin rol oynayan bir amino asittir.

Feline Herpes Virüs-1’in neden olduğu konjunktivitislerde L-lysine , hastalığın şiddetini azaltma amacıyla kullanılabilir. Lysine uygulamaları çok sayıda kedinin bir arada yaşadığı ortamda, şüpheli kedilerin bulunduğu durumlarda profilaksi amacıyla kullanılabilir. Tedaviye yardım amacıyla kedilerin ağırlıklarına göre dğişmekle birlikte günlük doz olan 350 mg, günde iki defaya bölünerek peros uygulanır.

L-lysine sadece herpes virüsü yada viral enfeksiyonlarda değil, aynı zamanda alerjik reaksiyonların tedavisine de destek olarak sıklıkla kullanılır. L- lysine temel olarak üst solunum yolları enfeksiyonları başta olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynar.


Kedilerde solunum yolu enfeksiyonu ve göz nezlesi gibi semptomlar ile görülen Herpes Enfeksiyonu (FHV-1) tedavisinde ve bulaşıcılığın azaltılmasında etkin rol oynar.Viral kökenli konjunktivitisin tedavisinde tedaviyi destekler.L-lysine Hücre yenilenmesi, kasların gelişmesi ve kalsiyum emiliminde oldukça önemlidir bu sebeple yaralanma ve ameliyat sonrası kullanımı iyileşme sürecini oldukça hızlandırır.


Carnicare Lysine Force bağışıklık sistemini destekleyen, kollajen oluşumunu sağlayan, doku onarımı yapan, hayvansal proteinde bulunan 22 amino asitten biridir. Kediler bu amino asidi kendileri üretemezler bu sebeple dışarıdan alınması gerekir. Veteriner Hekimler, bir çok hastalığın tedavisine destek olarak Lysine kullanırlar.


7.027 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page